пʼятниця, 16 листопада 2007 07:10

Учителька відсудила свою зарплату

Учителька біології Оксана Тацінець, 48 років, із села Старий Лисець Тисьменицького району Івано-Франківської області виграла в Європейському суді справу проти України. Місцеве управління освіти заборгувало їй 2300 грн.

Справа Тацінець почалася 1996 року, відколи сільським педагогам перестали виплачувати компенсацію на житлово-комунальні послуги. Учителька вирішила захищати свої права в суді.  Спочатку її підтримали сім місцевих педагогів, а потім іще 30.

Українські суди всіх інстанцій ухвалювали рішення на користь позивачки, та Тисьменицький райвідділ освіти щоразу оскаржував їх і розводив руками — мовляв, у бюджеті не закладено грошей. Тоді депутат райради Тацінець звернулася до Європейського суду.

— Зразок заяви знайшла в якійсь газеті. Позов писала з чоловіком Богданом, — розповідає Оксана Тимофіївна. — Він також педагог, викладає в Старому Лисці хімію.

У червні суд постановив, що вчительці повинні повернути заборговані 2300 грн. Урядовий уповноважений України в справах Європейського суду Юрій Зайцев від імені держави запропонував Тацінець укласти мирову угоду. Вона погодилася й уже отримала гроші.

Після завершення справи місцеві чиновники виплатили заборгованість ще трьом десяткам учителів.

Зараз ви читаєте новину «Учителька відсудила свою зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі