вівторок, 22 жовтня 2019 06:15

Учасники Євробачення не мають гастролювати в Росії

Оголосили національний відбір на пісенний конкурс Євробачення-2020. Триватиме до 25 грудня. Учасником може стати виконавець або колектив, який не виступав у Росії з 2014-го, не в'їжджав на територію окупованого Криму та не планує гастролей на території РФ до фіналу Євробачення. За недотримання правил конкурсантів дискваліфікують.

— Євробачення — це, зокрема, можливість представити свою країну у світі, — каже голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, 54 роки. — Важливо організувати відбір так, щоб представником України був не лише талановитий артист. А й той, хто цілковито розуміє та поділяє позицію й цінності українського суспільства й готовий дотримуватися правил заходу. Хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені.

Представник України на Євробаченні 2020 стане відомий 22 лютого у фіналі нацвідбору.

Нові умови запровадили після того, як Україна відмовилася від участі в Євробаченні-2019. У нацвідборі перемогла 27-річна Ганна Корсун, із псевдонімом Марув, яка гастролює в Росії.

Фінал 65-го Євробачення відбудеться 16 травня 2020-го в місті Роттердам, Нідерланди.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Євробачення не мають гастролювати в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі