вівторок, 20 серпня 2019 05:56

Убивцю 33 людей випустили з ізолятора

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.rusvesna.su
  Колишнього бойовика Валерія Кірсанова облили зеленкою біля слідчого ізолятора Маріуполя. Він коригував вогонь по місту 24 січня 2015 року
Колишнього бойовика Валерія Кірсанова облили зеленкою біля слідчого ізолятора Маріуполя. Він коригував вогонь по місту 24 січня 2015 року

15 серпня зі слідчого ізолятора міста Маріуполь Донецької області випустили 44-річного Валерія Кірсанова. Був коригувальником вогню у бойовиків. 24 січня 2015‑го скерував реактивні снаряди в житловий сектор Маріуполя. Загинули 33 місцевих, 117 отримали поранення.

Тоді росіяни зробили кілька залпів із "Граду" й "Урагану" по маріупольському мікрорайону Східний. Випустили 120 снарядів, що розбили будинки, дороги, дитячі садки й магазини.

Того ж дня працівники СБУ затримали коригувальника Валерія Кірсанова. Він із Маріуполя, до 2014 року працював у Державній автомобільній інспекції. Його завербували російські спецслужби, мав позивний "Гаїшник".

Чотири роки тривав суд над Кірсановим. Він не визнавав провини. Весь час перебував в ізоляторі. 21 червня йому оголосили вирок — дев'ять років в'язниці за участь у незаконному військовому формуванні та зберіганні зброї. За два місяці звільнили за законом Савченко — проведений в ізоляторі день рахується як два у колонії.

Решта восьмеро людей, причетних до обстрілу — кадрові російські військові. Перебувають у Росії і на окупованій території.

15 серпня під слідчим ізолятором Валерія Кірсанова зустріли місцеві жителі. Закидали помідорами, облили томатним соком і зеленкою. Кричали: "На кладовище їдь, на могили убитих дітей" і "Розкажи, як ти будеш жити в місті?" Відповідав, що житиме нормально.

— Мені не соромно, — повторював Кірсанов.

Присутній священик запропонував йому покаятися. Бойовик відповів, що крові на його руках немає.

Активісти не дозволили Кірсанову поїхати на таксі. Він пішов із дружиною пішки. Дорогою їх знову облили зеленкою.

— Я знаю багато суддів-сєпарів, які оголошують вироки українцям і відпускають ворогів, — говорить волонтер 37-річний Тимофій Златкін. — Такі є у Краматорську Донецької області, Оболонському райсуді Києва.

— Путіну не треба міняти своїх терористів — Україна сама відпускає їх одного за іншим. Вони навіть не ховаються, — каже військовий експерт Юрій Бутусов, 43 роки. — Кірсанова легалізували, може законно пересуватися Україною, продовжувати працювати на російських "кураторів".

Зараз ви читаєте новину «Убивцю 33 людей випустили з ізолятора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі