вівторок, 10 лютого 2009 16:43

У зоопарк привезли котячих лемурів

Варшавський зоопарк подарував рівненському трьох екзотичних приматів — котячих лемурів. Тварин поселили в окремому вольєрі. Однак відвідувачам новачків іще не показують.

— В Україні котячі лемури живуть лише в Миколаївському зоопарку та в Києві. Тепер є і в нас, — радіє завідувачка сектору приматів Ірина Оліферук. — Але гостям їх представимо не раніше квітня. Коли температура вночі сягне 10–15 градусів, переведемо їх у відкритий вольєр просто неба.

Троє самців народилися торік навесні. Для розмноження вони ще замолоді, але зоопарк уже підшуковує їм подруг. Приматів годують тричі на день. Зранку дають кашу з хлібом, на обід — варені овочі та м"ясо, яйця. А вечеряють лемури свіжими фруктами.

— Їм тільки цитрусові не можна давати — погано впливають на шлунок, — додає завідувачка. — Зате дуже люблять свіжі помідори та огірки, а ще хробаків і слимаків.

Лемурам подобається людське товариство. Охоче йдуть на руки до працівників зоопарку, дозволяють себе гладити.

— Це миролюбні тварини, — запевняє Оліферук. — У них ніколи не буває конфліктів. Лідерами зграї є самиці. Саме з котячого лемура малювали героя мультфільму "Мадагаскар".

Лемури живуть не менше 30–37 років. Дорослими стають у 2–2,5 року. Їхня батьківщина — острів Мадагаскар. На відміну від інших видів лемурів котячі ведуть денний спосіб життя.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарк привезли котячих лемурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі