вівторок, 09 жовтня 2007 07:14

У Золотоноші вироблятимуть біоетанол

Фундамент першого в Україні заводу, який перероблятиме кукурудзу на біоетанол, почали закладати минулої п"ятниці на в"їзді до міста Золотоноша Черкаської області.

Біоетанол може додаватися до високоякісних бензинів, підвищуючи їхню якість, та слугувати для виробництва екологічно-чистого біопалива для двигунів внутрішнього згорання.

— Із відкриттям заводу ми надамо робочі місця 150 особам. А в сільських господарствах Черкащини ще 2500 місць. Кукурудзу будуть сіяти майже 20 сільськогосподарських підприємств області, — розповідає генеральний директор компанії "КоронАгро" Іван Ландарь.

У січні цього року фірма розпочала проект із будівництва. Обладнання завезуть із Німеччини. Будуватиме завод українська компанія "Етуаль". Підприємство планують запустити 2009 року.

Завод у Золотоноші за рік перероблятиме 324 т кукурудзи на 100 тис. т біоетанолу та 104 т кормової добавки для великої рогатої худоби, свиней та птиці.

Зараз ви читаєте новину «У Золотоноші вироблятимуть біоетанол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі