субота, 20 вересня 2008 07:08

У виправній колонії збудують храм

Автор: фото: УНІАН
  Священики закладають перший камінь майбутнього храму на території Райківської виправної колонії на Житомирщині. 18 вересня 2008 року
Священики закладають перший камінь майбутнього храму на території Райківської виправної колонії на Житомирщині. 18 вересня 2008 року

У четвер заклали наріжний камінь майбутньої церкви Святих апостолів Петра і Павла на території Райківської виправної колонії N73. Вона розташована в Бердичівському районі Житомирської області.

— Поки що нічого не витратили на будівництво, — каже заступник начальника колонії Армен Чебонян. — Це все символічно відбулося. Але на доброчинному рахунку є вже тисяча гривень. Плануємо в цьому році витратити її на закладку фундаменту.

Гроші переказали родичі в"язнів. Закладав камінь Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій. Храм планують спорудити за півтора року.

— Уже є проект, уся документація, — каже Чебонян. — Будівництво коштуватиме близько 10 тисяч гривень. Адже  матеріали в нас свої.

На території колонії налагодили виробництво цегли, шлакоблоків, піноблоків. Неподалік розташований гранітний кар"єр. Працюють на виробництві 320 засуджених. За це кожен отримує 530 грн на місяць.

— Тобто на матеріали й за роботу ми платити не будемо, — продовжує Армен Чебонян. — Це все своє. Працювати на будівництві храму будуть лише добровільно.

У колонії перебувають 1038 засуджених. Кошти на зведення церкви збирають на банківський рахунок.

Зараз ви читаєте новину «У виправній колонії збудують храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі