середа, 30 травня 2007 07:04

У Вінниці побудують "силіконову долину"

Науково-технологічний парк створять у Вінниці. Минулого тижня на місці майбутньої "силіконової долини" встановили символічний пам"ятник — "граніт науки".

— Це вінницька філія київського парку, — пояснив президент наукового парку "Київська політехніка" Михайло Згуровський, 56 років. — Тут мешкатимуть науковці, студенти, які долучатимуться до нових розробок, та викладачі університетів. Житлом розпоряджатиметься сам парк, який запрошуватиме фахівців. Я робитиму все, аби наука була поєднана із бізнесом.

Вінницька влада виділила 180 га землі поблизу села Сабарів для будівництва лабораторій та 75 га — під житловий масив для фахівців. Нині там ще колоситься пшениця.

Капсулу із посланням до майбутніх поколінь закладав Олександр Зінченко, голова спостережної ради Київського політеху та радник президента.

У 2003 році подібний камінь Зінченко заклав на початку будівництва мікрорайону Поділля у Вінниці. Нині воно практично завершене.

Зараз в Україні є 8 технологічних парків.

Назву "силіконова долина" у 1971 році вигадав американський журналіст Дон Хофлер. Так він описав регіон неподалік міста Пало Алто у штаті Каліфорнія. Там розташований один із найпотужніших у світі центр розвитку високих технологій. Його створили на базі Стенфордського університету. Зараз у "силіконовій долині" — офіси найбільших компаній, що займаються електронікою, програмним забезпеченням, нанотехнологіями.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці побудують "силіконову долину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі