середа, 23 липня 2008 07:13

У Вінниці буде пам"ятник Глібові Жеглову

Наступного року у Вінниці може з"явитися пам"ятник Глібові Жеглову — кіногерою із фільму "Місце зустрічі змінити не можна". Ідея належить керівництву Вінницького міського управління міліції. Навпроти його приміщення на розі Хмельницького шосе та вул. Блока планують встановити скульптуру. Ескіз пам"ятника розробляє заслужений скульптор України Анатолій Бурдейний. Завершити має до кінця липня. Помічник начальника міліції Оксана Бахмат каже, що Жеглова втілять в образі Володимира Висоцького й стоятиме він у повний зріст.

— У деяких містах України є пам"ятники кіношним героям, — розповідає Бахмат. — Захотілося, щоб і в нас була родзинка. За життя Володимир Висоцький відвідував Вінницю. Тому пам"ятник буде доречним. Багато поколінь виросли на фільмі "Місце зустрічі змінити не можна". Це буде вшанування і роботи міліціонера, і пам"яті актора.

Зі слів Оксани Бахмат, проект схвалили міський голова, управління архітектури та обласне управління внутрішніх справ. Кожен може зробити свій внесок у встановлення пам"ятника. Імена найщедріших меценатів будуть вигравіювані на дошці біля скульптури.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці буде пам"ятник Глібові Жеглову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі