понеділок, 15 грудня 2008 17:30

У викраденому комп"ютері зберігали дані про хворих

Автор: фото: Володимир ПОЛІЩУК
  Кіровоградські оперативники несуть до обласної лікарні знайдену й вилучену у злодіїв комп’ютерну техніку
Кіровоградські оперативники несуть до обласної лікарні знайдену й вилучену у злодіїв комп’ютерну техніку

Уночі 24 листопада з кабінету комп"ютерної томографії Кіровоградської обласної лікарні вкрали томограф вартістю понад 50 тис. грн. У ньому зберігали результати досліджень за два роки — дані майже про 6 тис. жителів області. За три тижні міліція затримала крадіїв. 11 грудня повернули обладнання лікарні.

Злодії проникли до кабінету на першому поверсі через вікно. Винесли два системні блоки, які забезпечували роботу томографа, два рідкокристалічні монітори та клавіатуру. Однак чоловіки не знали, що ці комп"ютери працюють лише з томографом. Удома чи в офісі їх не підключиш.

Правоохоронці затримали трьох раніше судимих за крадіжки та зберігання наркотиків кіровоградців — 34-річного Сергія і 38-річних Ігоря та Владислава.

— Вони скоїли щонайменше чотири злочини в районі обласної лікарні, — розповідає виконувач обов"язків начальника Кіровського відділу міліції Кіровограда, полковник Олександр Іванов, 46 років. — Брали переважно комп"ютери. В обласній лікарні вкрали ще й батареї опалення з новобудови. Викрадену з кабінету томографії техніку продали. На ті гроші купили наркотики.

За словами головного лікаря Миколи Шевчука, інформація з даними про хворих збереглася. Цього тижня кабінет комп"ютерної томографії знову запрацює.

Зараз ви читаєте новину «У викраденому комп"ютері зберігали дані про хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі