пʼятниця, 14 березня 2008 07:09

У Великих Сорочинцях згоріла садиба Хіврі

11 березня близько 23.00 на території Сорочинського ярмарку загорівся очеретяний дах на садибі Хіврі. Вогонь обпалив вікна, двері та стіни. Одна навіть завалилася. Жителі Великих Сорочинців Миргородського району на Полтавщині кажуть, це друга пожежа на ярмарковій площі.

Приміщення було декоративним, у ньому нічого цінного не зберігали. На відкритті Сорочинського ярмарку до садиби на волах приїжджала гоголівська Хівря. На сценічному майданчику перед хатою виступали інші герої. Ця будівля з іншими вісьмома, церквою та млином є ярмарковою історико-етнографічною зоною.

— Очерет миттєво горить, — зауважує жителька Великих Сорочинців Людмила. — У пожежників на машині бочка маленька. Раз приїхали, водою залили, але не вистачило. Мусили на інший край села по воду їхати. Люди думають, що то підпалили на шкоду.

Голова сільради 35-річний Юрій Донченко також схиляється до думки, що будинок підпалили. Територія ярмарку охороняється, але садиба Хіврі стоїть найближче до дороги. На неї могли щось кинути.

— Очеретяний дах згорів за 12 хвилин, хоча через дощ був мокрим, — говорить голова. — Опалення, електрики в будинку немає.

4 січня у Великих Сорочинцях зруйнували пам"ятник революціонерам. Перед Новим роком пробували підпалити декоративні дерев"яні ворота на ярмарковій площі.

Зараз ви читаєте новину «У Великих Сорочинцях згоріла садиба Хіврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі