пʼятниця, 18 травня 2018 00:00

У травні загинули дев'ять бійців
4

Сержант 95-ї бригади Олег Бокоч загинув 14 травня біля Авдіївки. Був родом із Полтавщини. У нього залишилася мати
Фото: WWW.NOVYNARNIA.COM
Максим Бутук (на фото) та Олексій Шемець померли в Київському військовому госпіталі 14 травня
Олексій Шемець
Сергія Гундера вбив снайпер уранці 16 травня

Бойовики з реактивних систем "Град" обстріляли позиції українських військ біля Авдіївки на Донеччині ввечері 16 травня. Двоє українських захисників загинули, четверо отримали поранення. Усього з початку тижня зафіксували 250 обстрілів.

Активні бойові дії тривають в районі Авдіївської промзони та населеного пункту Опитне, що на Донеччині. Ворог активізувався біля Водяного, Лебединського, Широкиного.

Вранці 16 травня від кулі снайпера загинув доброволець 93-ї окремої механізованої бригади Сергій Гундер, 41 рік. Він із квітня 2015 року воював у Пісках навідником кулемета ПКМ. 25 грудня 2015-го підірвався на ворожій розтяжці, майже рік провів у лікарні. Після одужання отримав другу групу інвалідності. Знову підписав контракт і повернувся на службу. Гундер був родом із Харкова, але від 2000 року жив на Прикарпатті, де взяв шлюб. У нього залишилась дружина.

15 травня біля 22:25 у Попаснянському районі Луганщини від кулі снайпера загинув солдат 14-ї бригади Іван Кураш, 32 роки. Боєць родом із села Литвинів Підгаєцького району Тернопільщини.

14 травня загинув молодший сержант 23-річний Олег Бокоч. Служив медиком 95-ї десантно-штурмової бригади. Отримав осколкове поранення голови, коли витягував з окопу пораненого. Він родом із села Миколаївка Кобеляцького району на Полтавщині. В нього залишилася мати.

14 травня в Київському військовому госпіталі померли двоє воїнів: 42-річний Олексій Шемець і Максим Бутук, 24 роки. Лікувались після поранень.

З початку травня Україна втратила дев'ять солдатів.

Зараз ви читаєте новину «У травні загинули дев'ять бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі