четвер, 03 квітня 2008 07:08

У транспорті заборонили російські пісні

Із 15 квітня в поїздах і літаках фільми та музику крутитимуть лише українською мовою. Відповідний наказ підписав міністр транспорту та зв"язку Йосип Вінський, 52 роки.

Українською також вестиметься діловодство, консультації та розмовлятимуть із пасажирами, озвучуватимуть оголошення на вокзалах, автостанціях, аеропортах. Повідомлення дозволили дублювати іноземною. У структурних підрозділах міністерства проводитимуть курси з ділової української мови.

В Укрзалізниці пояснюють, що державну мову впроваджують поступово.

— Більшість провідників і касирів розмовляють українською. Щодо аудіопродукції, то лише третина йде російською, решта — державною, — розповідають у прес-службі.

— Українську мову всі знають, — каже російською прес-секретар Придніпровської залізниці Сергій Павленко. — Це у Дніпропетровську російською розмовляють, а по області, навіть за двадцять кілометрів від міста, вже українська.

— У Донецьку українську розуміють так само, як і російську, — запевняє російською прес-секретар Донецької залізниці Володимир Селіванов. — На вокзалах оголошення озвучують двома мовами: спершу українською, потім російською. Щодо музики та фільмів, то все просто: замість російських крутитимемо пісні українською.

Зараз ви читаєте новину «У транспорті заборонили російські пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі