четвер, 21 січня 2021 00:46

У траншеї знайшли коньяк за сотні тисяч гривень

Щонайменше 100-річний коньяк знайшли в Одесі 15 січня. Оцінюють у $12–40 тис. — від 336 тис. до понад 1,1 млн грн. Точну вартість назвуть після аналізу спиртного.

Пляшку помітили робітники. Розширювали траншею і прокладали високовольтний кабель на території коньячного заводу "Шустов". Лежала на глибині 1,3 м.

— Через вікно почув, що стурбовано заговорили. Позвали мене, — розповідає 38-річний Сергій Дяченко, директор музею коньячної справи Миколи Шустова. — На тарі вигравіюваний дзвін компанії і напис "Шустов". Такі пляшки випускали у 1899–1906 роках. Цікаво, чи не втратив напій міцність, аромат. Але куштувати не будемо. Виставимо в музеї.

— Коньяк можна вживати в помірній кількості, якщо немає протипоказань, — говорить Андрій Дзюба, 52 роки, гастроентеролог із Полтави. — Коли напій довго зберігається в пляшці, відбуваються певні зміни. Але це — не старіння алкоголю. Якби витримували в діжках, із віком спиртне ставало б краще. Раніше дотримувалися технологій, для коньяку використовували лише виноградний спирт. Зараз зустрічаються несумлінні виробники.

Зараз ви читаєте новину «У траншеї знайшли коньяк за сотні тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі