понеділок, 09 липня 2007 07:03

У суботу в Україні одружилося п"ять тисяч пар

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Марина та Павло Шульги заходять до столичного Лівобережного РАЦСу. На реєстрацію шлюбу вони мають 20 хвилин
Марина та Павло Шульги заходять до столичного Лівобережного РАЦСу. На реєстрацію шлюбу вони мають 20 хвилин

Минулої суботи, 7 липня (07.07.07) в Україні одружилося близько п"яти тисяч пар — рекордна кількість. Таку цифру називає Міністерство юстиції. Молодята сподіваються, що три сімки стануть для них щасливим стартом сімейного життя.

У Лівобережному РАЦСі Києва заявки на 7 липня почали приймати ще на початку лютого. Останню зареєстрували в березні. Деякі охочі не змогли вкластися в щільний графік. Загалом у столиці побралося 500 пар — удвічі більше, ніж зазвичай.

— Розписали 42 пари. Більше фізично не змогли б. Навіть продовжили робочий день. Перших зареєстрували ще о дев"ятій ранку, — розповідає Олена Іванівна, працівниця Лівобережного РАЦСу. — Маємо 15–20 хвилин на кожну пару.

До РАЦСу під"їжджає весільна "чайка". Ще два майбутніх подружжя чекають на вулиці своєї черги. Одну пару вже розписують.

— З дитинства знаємо, що це число щасливе й магічне, символізує удачу, — каже 25-річна одеситка Марина. Вона виходить за киянина, на рік молодшого Павла Шульгу. — Поєднання трьох сімок зустрічається раз на 100 років.

До весілля молодята зустрічалися півтора року. Познайомилися на корпоративній вечірці в Києві. Обоє юристи. Одружуватися 7 липня порадили батьки. Кажуть, тоді шлюб буде міцний і тривалий.

18-річна Вікторія Неровня говорить, що розписатися 7 липня їм із чоловіком підказали в РАЦСі. Спочатку вони подавали заявку на 28 червня.

Через ажіотаж виникло чимало організаційних проблем — із транспортом, ресторанами. До того ж усі послуги 7 липня коштували дорожче у півтора-два рази, ніж в інші дні.

Олександр і Оксана Бурлаченки тільки в останній момент устигли замовити торт і весільний букет.

— Замовляли за містом, бо в Києві всі нормальні кондитерські й квіткові магазини вже були завантажені. Загалом, весілля обійшлося набагато дорожче. Зате чоловік не забуватиме дату — її легко запам"ятати, — сміється Оксана.

Подружжя будуть нерозлучними протягом семи життів

День трьох сімок викликав бум у всьому світі. У російській столиці одружилися 1700 пар. У США деякі молодята робили замовлення на реєстрацію шлюбу за кілька років. Власниця каплички, де виходила заміж співачка Брітні Спірс, зареєструвала 500 шлюбів. О сьомій ранку та о сьомій вечора відбулося два групових одруження по сім пар.
Індійські астрологи запевняють, що пари, які побралися сьомого липня, будуть нерозлучні протягом семи життів — після смерті й у наступних перевтіленнях.

Зараз ви читаєте новину «У суботу в Україні одружилося п"ять тисяч пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі