вівторок, 06 березня 2007 17:59

У спортивних танцях змагалися 1100 пар

Автор: фото: PHL
  Пара виконує латиноамериканський танець під час XVII Міжнародних змагань зі спортивного танцю ”Парад надій-2007”, які відбулися у столичному Палаці спорту
Пара виконує латиноамериканський танець під час XVII Міжнародних змагань зі спортивного танцю ”Парад надій-2007”, які відбулися у столичному Палаці спорту

— "Латина" в наших спортсменів краща за європейські танці: вона розвивається там, де є запал, ентузіазм, величезне бажання. А в цьому українців годі обійти, — каже під час XVII Міжнародних змагань зі спортивного танцю "Парад Надій-2007" їх організаторка заслужений тренер України Валентина Федорчук.

Змагання проходило на вихідних у Київському Палаці спорту. Продемонструвати свою майстерність зібралося 1100 пар із 22 країн. Зокрема — з Італії, Греції, Ізраїлю, Канади, Румунії, Німеччини, Франції та Сербії.

Програма складалася з двох частин — чемпіонату світу з латиноамериканських танців та змагання на кубок "Фокстроту". Останнє проводять лише другий рік. Перед виступами всіх оглядав лікар. Проводили і допінг-контроль.

— Це у нас стандартна процедура, — пояснює Валентина Федорчук. — За час моєї роботи нікого за щось подібне не виключали. Бо тут потрібні емоції, майстерність, пристрасть, а не витривалість.

Учасники змагалися у 33 категоріях. У латиноамериканській програмі кожна пара виконувала п"ять танців — самбу, ча-ча-ча, румбу, пасадобль та джайв.

До команди суддів входили представники дев"яти країн.

Обидва дні був майже повен зал глядачів. Особливо бурхливо вони реагували на виступ Володимира Гончарова та Олени Шоптенко. Партнерку Володимира Зеленського по "Танцях із зірками" впізнавали відразу й зустрічали оплесками та вигуками.

Жоден учасник не залишився без подарунка. Переможцям вручили кубки. За перші місця також давали DVD-програвачі, іншу відео- та побутову техніку. Серед інших призів були м"які іграшки, футболки, кепки, парасольки.

Зараз ви читаєте новину «У спортивних танцях змагалися 1100 пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі