пʼятниця, 02 листопада 2018 05:36

У школу ходить один учень

Один учень ходить до школи села Батьків Бродівського району на Львівщині. Другокласник 8-річний Назар Піган учить предмети за індивідуальною програмою.

— Вона вводиться для школярів, якщо у класі менше п'яти дітей, — говорить начальник відділу освіти Бродівської районної адміністрації Микола Сторожук, 56 років. — На вивчення 11 предметів учню виділяється лише п'ять годин у тиждень замість 22, як у звичайній школі. По 15 хвилин викладають математику, читання, письмо. Півгодини — на англійську. На решту предметів — по 10 хвилин. Навчає його вчителька початкових класів Наталія Дубодєл.

Питання про закриття школи виносилося на голосування депутатів районної ради. Вони рішення не підтримали.

— Утримання закладу обходиться у 238 тисяч гривень на рік. Краще би ці кошти використали для покращення умов школи у сусідньому селі Злижень. Там вчаться всі інші учні Батькова, — продовжує Микола Сторожук. — Рішення про закриття треба ухвалити. Бо у 2019–2020 роках там не буде жодного першокласника.

Проти переведення сина у школу в сусідньому селі виступає мати Леся Піган, 45 років:

— Якщо є така форма, як індивідуальне навчання, то хай вчиться. Хоча би зиму. У сина хворі бронхи, часто нездужає. Може, поміняємо заклад, як підросте.

Зараз ви читаєте новину «У школу ходить один учень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі