субота, 06 вересня 2008 07:09

У школах установлять відеокамери

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Міська рада Львова виділила 800 тис. грн на встановлення камер відеонагляду в школах. У такий спосіб чиновники борються з підлітковою злочинністю.

— Цьогоріч весною у Ратуші (міська рада. — "ГПУ") ухвалили програму профілактики злочинності у Львові, — розповідає депутат Ігор Микитин, 57 років. — Із бюджету виділили на це 2,4 мільйони гривень. Частина піде на встановлення відеокамер у школах, де найчастіше трапляються різні НП. Я не буду казати конкретно, що це за навчальні заклади.

Члени депутатської робочої групи разом із міліціонерами та чиновниками з управління освіти безпосередньо на місцях визначали школи, в яких буде відеоспостереження. Не всі директори навчальних закладів дозволили встановлювати камери. Батьки ставляться загалом добре до нововведення. Відеонагляд буде лише на подвір"ї.

— Деякі керівники шкіл кажуть, що у них ще не найгірший заклад, щоб вести там спостереження, — веде далі Микитин. — Інші ж навпаки, самі звертаються.

Чиновники говорять про 12 шкіл, по дві у кожному районі. Відеоінформація надходитиме у райвідділи міліції.

— Ми з великим задоволенням погодилися би. Це ж профілактика злочинності, — каже директор школи N3 42-річна Світлана Уралова. Заклад розташований у центрі міста, на вул. Степана Бандери. — Тим паче, що і подвір"я у нас спільне з десятою школою. Щоправда, ще треба порадитися з педагогічним колективом і батьками.

Зараз ви читаєте новину «У школах установлять відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі