пʼятниця, 11 січня 2019 00:10

У Росії писали, що українські діти граються з опудалами Гітлера

Із тисячі неправдивих новин російських медіа 461 стосується України.

— Внутрішній аудиторії РФ показує повідомлення, що знелюднюють українців і показують українську владу як цинічних сучасних спадкоємців нацизму ХХ століття, — йдеться у звіті за 2018 рік європейського проекту "ЄС проти дезінформації".

У серпні в Росії писали, що в Україні діти граються з плюшевими опудалами Адольфа Гітлера. У липні — що на Сумщині переселенцю з Донбасу порвали рота, бо він говорив російською мовою. У грудні президент Петро Порошенко начебто вважав ворогами громадян України, які мають родичів у Росії — особливо, якщо ті проживають у Криму. Телеканал "Росія" стверджував, що українських студентів змушують письмово зрікатися родичів із РФ.

Заходу прокремлівські ЗМІ представляють Україну винною у війні з РФ і применшують можливості української армії. Наприкінці року низка російських медіа писала про погром українськими військовими бази відпочинку на Херсонщині — наче вони побили вікна і вкрали дві плазми вартістю 12 тис. грн кожна. До п'ятої річниці Євромайдану молодий українець Кирило Чубенко жалівся "Першому каналу", що не знає, як пережити прийдешню зиму без опалення. Виявилося, що це найнятий актор із Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Росії писали, що українські діти граються з опудалами Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі