четвер, 15 січня 2009 18:00

У рідному селі губернатора буде гірськолижний курорт

— Офіційного відкриття спуску ще не було. Але туристи вже їдуть — із Черкас, Києва, — розповідає "ГПУ" 39-річний Володимир Мовчан, сільський голова села Водяники Звенигородського району на Черкащині. — Прокат лиж на годину коштує 50 гривень. Гості задоволені. Кажуть, враження від гірськолижного спуску такі ж, як і в Карпатах.

У селі завершується будівництво п"яти триповерхових готелів. Поки що туристи зупиняються у Звенигородці.

Ідеєю створення у рідному селі гірськолижного курорту два роки тому захопилися київський бізнесмен і керівник підприємства "Сіріус" Микола Щербина та губернатор Черкащини Олександр Черевко.

Довжина трьох спусків сягає від 500 до 700 м. Біля них установлено дві гармати, які за відсутності снігу забезпечуватимуть ним. Із місцевих ставків гармати братимуть воду, яка при мінусовій температурі перетворюватиметься всередині техніки на сніг.

— Насипатимуть метрову висоту снігу, — говорить Володимир Мовчан. — Його розрівнюватимуть і утрамбовуватимуть спеціальним трактором-снігоходом. Туристів піднімають угору два підйомники. Один із них — із сидячими місцями.

Зараз ви читаєте новину «У рідному селі губернатора буде гірськолижний курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі