четвер, 29 квітня 2021 00:10

У позицію Олександра Луцика влучила ракета
3

Івану Ковальовському із села Колінки Городенківського району Прикарпаття під час варти на посту російський снайпер влучив у спину
Фото: facebook.com
У позицію Олександра Луцика із села Годомичі Маневицького району на Волині вдарили з протитанкового комплексу.
Роман Гуляк із Волочиська Хмельницької області загинув у вантажівці, яка наїхала на міну

22 квітня бойовики вбили розвідника 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади 38-річного Олександра Луцика за селищем Шуми біля Торецька на Донеччині. Вдарили з протитанкового ракетного комплексу в пост, де перебував військовий.

Олександр родом із села Годомичі Маневицького району на Волині. У райцентрі закінчив професійне технічне училище за спеціальністю "столяр".

— Саша мав дружину, довго жив у Маневичах, — розповідає сестра Наталія Бортник. — Але сімейне життя не склалося, розлучилися. Потім їздив на заробітки в Польщу, працював будівельником. Повернувся, як травмувався.

У жовтні 2019 року Олександр Луцик підписав контракт зі Збройними силами України. Планував служити до пенсії.

Залишилися брат і сестра.

26 квітня загинув 48-річний Іван Ковальовський, воїн 58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ. Російський снайпер вистрелив йому в спину, коли стояв на спостережному посту біля селища Опитне Бахмутського району на Донеччині.

Іван Ковальовський родом із села Колінки Городенківського району Івано-Франківської області.

— Іван боронив Україну з перших років війни з Росією. Мав серйозне поранення 2015-го, — розповідає кума Леся Герасимчук. — Тоді підірвався на міні біля селища Станиця Луганська. Після лікування й реабілітації повернувся на фронт. "Як не я, то хто?" — завжди казав.

Ковальовського призивали до ЗСУ у Дніпрі, де жив із дружиною.

27 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил підірвалася вантажівка з військовими. Загинув 30-річний Роман Гуляк із міста ­Волочиськ Хмельницької області, троє побратимів отримали бойові травми.

Роман народився 7 жовтня 1990-го. закінчив Волочиський навчально-виховний комплекс №6 і Хмельницький торговельно-економічний коледж. На російсько-українській війні — з травня 2018 року. 8 жовтня 2019-го Романа Гуляка нагородили медаллю "За звитягу та вірність".

Зараз ви читаєте новину «У позицію Олександра Луцика влучила ракета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі