середа, 08 вересня 2010 00:34

У пожежі згоріла нова колекція одягу

Вогонь у 4-поверховому будинку на вул. Сумській, 11, у центрі Харкова, спалахнув у понеділок о пів на дев"яту вечора.

— Полум"я, кажуть, вирвалося десь із кухні "Занзібару" — кафе на першому поверсі. А звідти швидко-швидко поповзло по стінах, — розповідає працівник сусіднього офісу Ігор Дранін.

Відвідувачів у кафе в цей час було небагато. Їх попросили піти. Викликали пожежників.

— Коли бійці прибули на місце, вогонь уже охопив дерев"яні перекриття між поверхами — із першого по четвертий, — пояснює Ігор Лупандін із Харківського обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Гасити було важко, бо будинок старий, приміщення хаотично переплановані. Оббиті пластиком. По пустотах вогонь швидко поширився на велику площу — понад 500 "квадратів". Диму було стільки, що рятувальники могли забігати в приміщення не більше як на дві хвилини. Працювали 100 чоловік.

Будинок на вул. Сумській зведений до революції. На першому поверсі — кафе, гастроном, магазин побутової- та радіотехніки, бутик одягу. На інших поверхах — офіси.

О 21.30 пожежники полум"я збили, будівлю знеструмили. Орендаторам дозволяють винести вцілілі речі.

— Два тюки одягу витягли з магазину, — плаче власниця Олена. — А це ж нова колекція. Тільки завезли. Там кожна річ коштувала не менш як півтисячі. Он — усе тліє.

Із магазину "Карнеол" чоловіки виносять коробки з фотокамерами.

— Що з ними буде тепер — хтозна. Навіть не питайте, — каже продавець Ігор Ізмайлов.

Після того, як із офісів винесли вціліле майно, пожежники залили всі приміщення піною.

— Тільки так. Бо дерев"яні перекриття тліли й вогонь міг вирватися знову, — пояснює Ігор Лупандін. — Ми відсікли вогонь від житлових будинків.

Повністю пожежу загасили о 6.30. Чому сталося займання, у МНС обіцяють сказати за 10 днів.

— Будинок треба відновлювати. Та чи візьмуться за це власники? Він хоч і не був пам"яткою архітектури, та все одно — це символ міста. Стояв тут завжди. Ось і на окупаційних фото він є. Якщо на тому місці збудують якусь новомодну скляну дурницю, буде дуже шкода, — каже історик Олексій Синін.

Зараз ви читаєте новину «У пожежі згоріла нова колекція одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі