вівторок, 18 серпня 2009 08:37

У подорож автостопом беруть музичні інструменти

Любителі мандрувати автостопом збиралися в Одесі. Десятки людей із різних країн Європи оселилися в наметах у парку Шевченка в центрі міста. Це другий за рахунком фестиваль автостопу. Перший відбувся минулого року в Парижі.

— Ми зібралися тут, аби поспілкуватися та розповісти одеситам про автостоп, — каже лікар 39-річний Євген Шапіло зі Львова. — До того ж, Одеса цікаве й гарне місто. Тут є море і багато дівчат.

Учасники фестивалю охоче спілкуються з одеситами, розповідають про нюанси свого улюбленого способу подорожі.

— Автостоп — це, по-перше, спілкування. Завдяки йому легше зрозуміти країну, якою мандруєш, — розповідає 27-річний Мілош Замчинський, студент із польського міста Лодзь. — Я за п"ять років проїхав таким чином усю Європу, бував у багатьох країнах Близького Сходу.

Мандрівники говорять, що автостоп, намет і спілкування — поняття взаємопов"язані. Серед учасників зібрання чимало студентів. Більшість з автостопників грають на музичних інструментах. Кажуть, у дорозі це деколи корисніше, аніж гроші.

— Різне буває в дорозі. І обкрадуть, але це в основному в Росії. Інший раз і гроші в дорогу дають. Таке трапляється частіше знову ж у Росії, — говорить Катерина Росоловська, 25-років, юрист із Києва. — Дівчині легше подорожувати з хлопцем, бо нерідко пристають дальнобійники.

Зараз ви читаєте новину «У подорож автостопом беруть музичні інструменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі