Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2019 07:55

У Петрівському готуються до розведення військ

Автор: REUTERS
  Бойовик ДНР розмовляє з жителями окупованого селища Петрівське на Донеччині 4 листопада 2019 року. Під час розведення військ російські сили мусять відійти на кілометр від своїх позицій
Бойовик ДНР розмовляє з жителями окупованого селища Петрівське на Донеччині 4 листопада 2019 року. Під час розведення військ російські сили мусять відійти на кілометр від своїх позицій

Українська сторона готується до розведення сил у селищі Петрівське Старобешівського району на Донеччині. Військові на кілометр мають відійти від околиць населеного пункту. Проросійські бойовики повинні покинути селище.

Українська армія повністю контролює село Богданівка на заході від оку­пованого Петрівського. 25 травня торік бійці 93‑ї бригади "Холодний Яр" про­сунулися вперед на 2,5 км і підійшли впритул до Петрівського. Між ними та бойовиками залишилося поле та лісосмуга.

Востаннє обстріли на цій ділянці фіксували 30 жовтня.

— Українська сторона готується до розведення сил і засобів. Початок практичних заходів заплановано на 8 листопада за умови дотримання режиму "тиша" на цій ділянці протягом семи діб, — говорять у штабі операції Об'єднаних сил.

У селищі Золоте-4 Попаснянського району на Луганщині інженери розбирають окопи та розміновують дороги. Тут війська розвели 29 жовтня.

Вибухотехніки обстежили 10,4 га території. Знайшли дев'ять небезпечних предметів. Розмінування триватиме до 9 листопада.

— Ця територія безпечна й перебуває під контролем Міністерства внутрішніх справ України, — каже міністр оборони Андрій Загороднюк, 42 роки.

7 листопада українська сторона завершила підготовчі роботи з відновлення зруйнованого моста через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. Уклали металоконструкції і зварюють їх. Війська тут розвели 26 червня.

Зараз ви читаєте новину «У Петрівському готуються до розведення військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути