пʼятниця, 22 червня 2007 07:04

У парку незаконно зводять будинок

Незаконне будівництво на території парку Знесіння виявили працівники Львівської мерії. Власники ділянки залили фундамент та почали мурувати стіни будинку.

— Попередні власники продали майже п"ять соток землі на незаконних підставах, — розповідає 52-річний Орест Прус, начальник міського управління екології та благоустрою. — За рішенням Шевченківського райсуду Львова управління земельних ресурсів міста видало державний акт на земельну ділянку. Однак суддя лише міг рекомендувати розглянути це питання на сесії міської ради. Територія заповідного фонду належить містові. Доки ми це все з"ясовували, ділянку продали, а нові господарі розпочали будівництво.

За незаконну забудову Державна екологічна служба оштрафувала нових власників на 31,9 тис. грн, а Інспекція архбудконтролю призупинила роботи до судового засідання. Нині з будови забрали всю техніку. Робітники туди не приходять.

— Ми розуміємо, що нові власники опинилися в заручниках ситуації, — додає Прус. — Найбільша провина судових органів, які зробили фальсифікацію документів. Тому над цим працює юридичне управління та прокуратура.

Власники ділянки зможуть продовжити будівництво. Для цього їм треба узаконити своє право на цю територію. Подейкують, що 4,85 сотки землі в парку продали за $50 тис.

Зараз ви читаєте новину «У парку незаконно зводять будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі