пʼятниця, 16 травня 2008 07:05

У нетверезих водіїв вилучатимуть автомобілі

ДАІ забиратиме автомобілі у водіїв, яких протягом року двічі затримають у нетверезому стані за кермом. Після цього продаватимуть авто на аукціоні. Про це повідомив начальник департаменту ДАІ України Сергій Коломієць.

Довічно вилучатимуть водійські посвідчення в тих, кого тричі затримають у стані сп"яніння.

— Чинне законодавство передбачає таку процедуру. Однак раніше вона не застосовувалася, — каже Коломієць. — Такий експеримент проводиться в Тернопільській області. Там у трьох водіїв вилучили автомобілі та продали їх з аукціону.

У лютому Тернопільський райсуд ухвалив рішення виставити на продаж автомобіль "Фольксваґен Пасат" місцевого жителя, якого вдруге затримали п"яним за кермом. Авто оцінили в комісійному магазині. Водієві заборонили керувати транспортним засобом протягом трьох років.

У Харківській області без автомобіля залишився таксист. Упродовж кількох місяців патрульні ДАІ тричі ловили його напідпитку.

Аукціони з продажу вилучених машин проводитиме держава. Тому ціна буде меншою, ніж якби авто продавав власник. Гроші від продажу транспортного засобу повернуть господареві.

З початку року в Україні затримали 855 водіїв, які перебували за кермом у нетверезому стані.

Зараз ви читаєте новину «У нетверезих водіїв вилучатимуть автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі