середа, 18 червня 2008 07:05

У львівському "Кентаврі" подають меню для незрячих

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Перше в Україні меню для незрячих подають у львівському ресторані "Кентавр" на площі Ринок. Воно має вигляд чистих листів із випуклостями у формі літер. Так викарбовують назви страв за системою Брайля. Меню можна прочитати кінчиками пальців. Його виготовили в харківській друкарні.

— У Європі ресторани зобов"язані законом мати меню для людей із вадами зору, а в нас це вважається ноу-хау, — розповідає Вардкес Арзуманян, 45 років, власник ресторану. — На жаль, незрячі приходять до нас нечасто. Але ми хотіли би, щоб вони почували себе комфортно.

Ресторан замовив п"ять примірників меню зі шрифтом Брайля. Скористатися ним можна два-три рази. Потім розібрати літери стає складно.

— Звичайно, не кожен із нас зможе скористатися такою пропозицією, відвідати ресторан. Але це ще один крок нам назустріч, — зауважує голова Львівського осередку незрячих Оксана Потимко, 38 років. — Було би добре, якби й інші заклади підтримали нововведення. Тоді людина, яка має проблеми із зором, змогла би сама зайти до кафе чи бістро, зробити замовлення й нікого не обтяжувати.

Зараз ви читаєте новину «У львівському "Кентаврі" подають меню для незрячих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі