пʼятниця, 27 червня 2008 07:00

У Криму 2 мільйони прострочених яєць їхали в супермаркети

У Криму найбільша птахофабрика півострова "Южная Холдинг" намагалася реалізувати 2 млн яєць із простроченим терміном придатності.

— Це найбільша партія недоброякісної продукції за всю історію півострова, — кажуть у прес-службі СБУ Криму. — Було 5700 пакунків яєць. Їх мали відправити в оптово-роздрібну торговельну мережу.

Коли партію підготували до реалізації, впали ціни на яйця. Виробники вирішили притримати товар, очікуючи їх підвищення. Але товар зіпсувався.

— Це не завадило підприємцям приготувати його до відправлення, — розповідають у прес-службі СБУ. — Вони не зважали на те, що продукція зіпсована і при вживанні могла призвести до масових отруєнь людей.

Птахофабрика знаходиться у селі Перово Сімферопольського району і є найбільшим на півострові виробником товарного яйця. На підприємстві приблизно 200 тис. голів птиці, які дають 5 млн яєць на місяць. Їх продають у найбільших супермаркетах Криму.

Підприємство оштрафували й на невизначений термін заборонили випускати яйця. Прострочену партію знищили.

Зараз ви читаєте новину «У Криму 2 мільйони прострочених яєць їхали в супермаркети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі