Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 07:15

У Кременчуці рахунки за компослуги надсилають по СМС

Жителі Кременчука на Полтавщині не мають абонентських книжок. Комунальні підприємства та банки міста підключені до єдиного інформаційного сервера. Щоб заплатити за компослуги, потрібно в будь-якому банку назвати лише своє прізвище та адресу. Кременчужани можуть також отримати рахунки за компослуги електронною поштою або по СМС.

— Єдиний розрахунковий центр, створений на базі науково-виробничої фірми "ВАС", працює в Кременчуці 10 років, — розповідає головний спеціаліст фірми "ВАС" Володимир Коваленко. — Півроку тому фірма відкрила сайт в Інтернеті за адресою vas.ukrtel.net. Люди, які реєструються на ньому, отримують на електронну пошту або СМС-повідомленнями суми заборгованості за компослуги. Для реєстрації потрібно ввести прізвище та ім"я, адресу і номер мобільного. З 1 по 6 число щомісяця проводиться автоматична розсилка рахунків на оплату компослуг. Кременчужани, які не зареєструвалися, дізнаються, скільки потрібно заплатити за комунальні послуги в касі будь-якого банку. Або телефонують до розрахункового центру 71 21 57.

— Співпрацюємо з міжбанківською системою платежів "Портмоне", — каже Коваленко. — Вона створена для отримання рахунків за надані послуги та їх оплати через Інтернет. Потрібно лише зареєструватися на сайті www.portmone.com та ввести номер банківської платіжної картки.

Послуги розрахункового центру безкоштовні. Ними користуються близько сотні кременчужан.

— Є договори з комунальними службами міста, які платять нам за роботу. Рівень оплати за компослуги в Кременчуці на місяць складає більше 100 відсотків, — хвалиться Коваленко. — Багато кременчужан сплачують наперед, розраховуються за минулі борги. Схожа програма розрахунків є лише в Києві. Наша краща, бо працює в реальному часі. Комунальні служби відразу бачать проведену оплату.

У Києві працює Головний інформаційно-обчислювальний центр. Киянам надсилають рахунок за компослуги поштою.

Коваленко каже, інші міста не поспішають переймати досвід Кременчука. Комунальні підприємства не хочуть повідомляти про гроші, які отримують.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці рахунки за компослуги надсилають по СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути