понеділок, 25 червня 2007 07:09

У Косово загинув наш миротворець

У сербській провінції Косово минулої п"ятниці вночі в аварії загинув молодший сержант Микола Ткачук. Ще троє його товаришів-земляків перебувають у лікарні.

Українські миротворці поверталися вночі з патрулювання до базового табору. На одному з поворотів серпантинної дороги їхня машина перекинулася набік і скотилася в кювет.

— Ткачук загинув на місці, — розповідають у прес-службі Міністерства оборони України. — Травми, які він отримав, були несумісними з життям.

Товаришів загиблого відвезли до американського військового шпиталю. Одному з них ампутували кисть правої руки.

Українці діяли в складі спільного українсько-польського миротворчого батальйону. У Косово він діє з 1999-го, коли провінція відійшла під адміністрацію ООН.

Миротворці контролюють пересування населення, супроводжують дітей до школи. Також охороняють церкви й навчальні заклади, запобігають незаконному перевезенню зброї, вибухівки й наркотиків.

У Міноборони України кажуть, що аварія сталася не в бойовій ситуації. Це був нещасний випадок під час патрулювання. До Косово вже направили спеціальну комісію, яка з"ясовуватиме, чому саме сталася аварія. Попередньо встановили, що українці були тверезими.

Сім"ї Миколи Ткачука виплатять $105 тис. компенсації. Гроші також отримають і постраждалі хлопці.

У Косово служать 179 українців. Раз на півроку в батальйонах проводять заміну солдат. 300 наших миротворців є в Ліберії та 86 чоловік у ще дев"яти країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «У Косово загинув наш миротворець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі