вівторок, 25 грудня 2007 07:09

У "Книгарні Є" можна обмінювати книжки

Минулої п"ятниці у Києві відкрилася перша в Україні книгарня, де буде проводитися буккросінґ (книгообіг. — "ГПУ"). Така практика виникла 6 років тому в США.

— Для нас це екзотичне явище, але для будь-якої читаючої країни — звичайне, — каже ініціатор українського буккросінґу тележурналіст і письменник 52-річний Юрій Макаров. — Зайдіть до будь-якого великого книжкового супермаркету у Лондоні чи Нью-Йорку. Там ви обов"язково знайдете поличку, де кожен може лишити вже прочитану книгу й натомість взяти нову.

32-річний актор Валерій Сараула тримає під пахвами том "Сучасної кулінарії".

— Колись дружина виписала цю книгу поштою, — пригадує. — У ній тисяча рецептів, як за 15 хвилин приготувати вечерю й здивувати гостей. Також є безліч дієт, які мені допомогли скинути вісім кілограм і врятуватися від ожиріння. Усе, що мені цікаве, я вже виписав. Нехай ця книга тепер ще комусь при нагоді стане.

Ставлячи на полицю свою, Сараула бере книгу Бориса Березовського "Мой Майдан". Її до книгарні приніс телеведучий Анатолій Борсюк, 61 рік. Той каже, що купляв для створення передачі.

Художник Лесь Подерев"янський, 55 років, ідучи до книгарні, не прихопив жодної книги.

— По-перше, прийшов сюди прямо з весілля, де був свідком, — виправдовується. — А по-друге, якщо ти хочеш комусь віддати свою книгу, значить ти її вже прочитав і точно знаєш, що ця книга є лайно. І тобі хтось захоче всучити таке ж лайно. Може, це й на краще — люди будуть більше читати. Але навіщо взагалі тоді читати? Хіба-що якісь прихильники Донцової зможуть обмінюватися новинками. Я ж, якщо книга хороша, не віддам її ніколи. Якщо погана — читаю пару сторінок і викидаю у смітник. Так учинив і з "Польовими дослідженнями з українського сексу" Оксани Забужко. Навіть не думав комусь давати її читати, бо користі це не принесе.

"Книгарня Є"розташована на вул. Лисенка, 3. Працює з 9.00 до 21.00 без вихідних.

— На обкладинці книги, яку ви захочете лишити для обміну, необхідно буде наклеїти спеціальну наліпку, на другій сторінці ще одна наліпка, де ви можете лишити своє ім"я, побажання, враження від книги, свої контакти, — пояснює директорка магазину 50-річна Катерина Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «У "Книгарні Є" можна обмінювати книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі