пʼятниця, 20 квітня 2007 07:06

У Києві та Львові збудують нові стадіони

Виконавчий комітет європейської футбольної федерації (УЄФА) у середу довірив Україні та Польщі право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2012.

Уперше турнір такого рангу та формату пройде на території Східної Європи. До України та Польщі у червні 2012 року з"їдуться 16 збірних. Попервах УЄФА допускала розширення учасників фінальної частини до 24 команд уже через 5 років, але якщо це і трапиться, то не раніше 2016 року. Чи буде 24 команди у 2016 році — з цим виконком УЄФА визначиться у жовтні—листопаді.

Відтак, і від України, і від Польщі фінальну частину чемпіонату Європи-2012 прийматимуть 4, а не 6 міст. Польські — Варшава, Гданськ, Познань та Вроцлав. Українські — Київ, Львів, Дніпропетровськ та Донецьк.

Проблем зі стадіонами не має бути в Донецьку та Дніпропетровську. У першому будується п"ятизірковий 50-тисячний стадіон "Шахтар", який обійшовся власникові команди Ринату Ахметову у $220 млн. Його планують відкрити у 2008-му. Дніпропетровськ у цьому році здасть 30-тисячний стадіон "Дніпро" вартістю $50 млн.

У Києві теж збудують нову арену. Мер Києва Леонід Черновецький уже пообіцяв спорудити новий стадіон на території іподрому.

— Для цього залучимо більше 200 мільйонів євро інвестицій від спонсорів, — заявив Черновецький.

Новий стадіон на 40 тис. місць з"явиться і у Львові. Він буде розташований біля Стрийського автовокзалу. На поліпшення інфраструктури міста мерія планує знайти $1 млрд.

$7,5 млрд з держбюджету витратять на будівництво автобану "Львів—Луганськ", який з"єднає схід і захід України. Про це сказав міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський, 39 років.

— Взагалі на будівництво трас до 2012 року потрібно 15–25 мільярдів доларів, — розповідають у прес-службі міністерства. — Гроші дадуть інвестори. За це вони матимуть право використовувати дорогу не менше 45 років і зробити її платною.

 У першу чергу реконструюватимуть автодороги у західних областях.

Бо більшість гостей їхатиме на змагання з Польщі та європейських країн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та Львові збудують нові стадіони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі