середа, 12 грудня 2012 05:30

У Києві оголосили надзвичайний стан

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  У вівторок близько 11.40 у центрі Києва, на вулиці Еспланадній біля входу до метро Палац спорту, тополя впала впоперек дороги. Зачепила автобус, який щойно під’їхав до зупинки. Гілкою в ньому вибило скло. Люди не постраждали
У вівторок близько 11.40 у центрі Києва, на вулиці Еспланадній біля входу до метро Палац спорту, тополя впала впоперек дороги. Зачепила автобус, який щойно під’їхав до зупинки. Гілкою в ньому вибило скло. Люди не постраждали

— Женщины отойдите, а то на тракторе покатаетесь, — огрядна комунальниця в оранжевій жилетці махає лопатою перед двома жінками в шубах біля Головпоштампу в центрі Києва 11 грудня. За її спиною зелений трактор горне мокрий сніг. Цього дня в столиці  та Київській області випала тижнева норма опадів. Снігоприбиральної техніки на вулицях мало.

О 9.30 біля виходу з метро Хрещатик стоїть синій трактор із причепом. Біля нього встромлені у сніг три лопати. Комунальники та водій трактора ховаються під навісом поряд.

— Сніг іде, всьо равно буде те саме через півчаса. От коли закінчиться, то і Хрещатик буде чистий. Ви тут сильно не ходіть, бо током часто б'є. Десь провод обірвався, а під снігом не видно, — закурює водій трактора. На центральній вулиці столиці прибирають тільки біля головного відділення пошти.

Уранці затори в місті за 10-бальною шкалою сягали 9, кажуть у сервісі "Яндекс.Пробки". Через незначні аварії на дорогах і мостах утворилися 10-кілометрові "тянучки".

Близько 12.00 у місті оголосили надзвичайний стан. Для цілодобового прибирання снігу залучатимуть сили, не підпорядковані міській владі — підрозділи рятувальників, Міноборони та внутрішніх справ. На вулиці повернуть евакуатори — вони забиратимуть авто, які заважатимуть прибиранню.

Зранку на перехресті вул. Салютної та Саратовської у Святошинському районі столиці дерево впало на чоловіка, його забрали в лікарню. Також, дерево привалило людину на вул. Гордієнка, 8. На ринку Дніпро намет під вагою снігу завалився на 62-річну продавщицю. У неї зламана нога.

Зупинилися трамваї, бо рейки засипані снігом, утворилися затори.

— Часть маршрутов не работает, потому что контактная сеть мокрая. Маршрутки забиты, не влезешь. На работу опоздал на час, но офис был пустой, никто вовремя не приехал, — телефоном розповідає киянин Євген Костенко, 27 років.

Таксисти підвищили ціни. Замість мінімальних 30 грн стали брати 50.

— Час ждала такси. Водитель сразу сказал, что я должна буду заплатить больше, потому что сегодня трудно ездить. Это просто рвачество, как беда — сразу цены поднимают, а потом еще говорят, почему таксистов не любят. Коллега ехала городской электричкой, так на станции Троещина-2 парень уехал в сторону Петровки, прицепившись к задней кабине, он в вагон не мог влезть, — розказує киянка 23-річна Олена.

Складні погодні умови в Київській, Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Одеській, Черкаській, Чернігівській областях. Без світла залишилися 191 населений пункт.

10 грудня біля села Біла Криниця на Рівненщині з'їхала в кювет вантажівка. Зачепилася за металевий відбійник і злетіла з дороги. А біля села Нижчі Луб'янки Збаразького району Тернопільщини мікроавтобус "мерседес" ледь не впав у річку. Спинився на краю берега, сів днищем на ґрунт. Передні колеса звисали над водою. У салоні були дев'ятеро пасажирів.

У понеділок біля Тернополя рятувальники відбуксирували 67 вантажівок. Через слизьку дорогу вони не могли виїхати на підйоми.

17

повідомлень про падіння дерев надійшло до управління МНС у Києві протягом 20 хв. 11 грудня. Падали на автомобілі, електроопори та дороги. Усього — 30 разів викликали рятувальників забрати дерева, які завалилися під вагою снігу.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі