вівторок, 09 жовтня 2018 00:20

У Києві не вистачає коштів на зарплати вчителям

Столичні вчителі з вересня не отримують надбавки за напруженість і престижність професії. У Києві не вистачає коштів на зарплати педагогам. Місто не отримало субвенції в розмірі 865 млн грн. У проекті бюджету на нинішній рік на освітню субвенцію для столиці планували закласти 2,7 млрд грн. Кабмін зменшив її на 1,2 млрд грн.

— Усі столичні педагоги закладів середньої освіти недоотримають із вересня до грудня цього року надбавку за престижність — 30 відсотків, і надбавку за складність і напруженість — 20 відсотків, — розповідає голова Профспілки освітян Києва Олександр Яцунь, 53 роки. — Це означає, що з 1 вересня молоді вчителі й вихователі недоотримають 1,5 тисячі гривень до своєї зарплати. Вчителі вищої категорії — 2 тисячі гривень.

Освітяни також вимагають, аби з наступного року запрацювала 61-ша стаття нового Закону "Про освіту". Заплановано — з 2023-го.

— Посадовий оклад педагогічного працівника має бути на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Це — понад 11 тисяч гривень. Молодий спеціаліст повинен отримувати більш як 14 тисяч гривень. Натомість має лише 4. Вчитель вищої категорії — 7,5 тисячі. А згідно з до­кументом — 25 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «У Києві не вистачає коштів на зарплати вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі