неділя, 24 вересня 2006 16:19

У Казані увічнили пам"ять про Грушевського

Меморіальну дошку першому президентові Української Народної Республіки Михайлові Грушевському відкрили минулих вихідних у місті Казань, столиці Республіки Татарстан, що в Російській Федерації.

Це вже другий пам"ятник українському державному діячеві та визначному історику в Росії. 2003 року пам"ятну дошку встановили на будинку N2/3 на вулиці Погодинській у Москві, де Михайло Грушевський мешкав у 30-х роках минулого століття.

Пам"ятний знак у Казані за ініціативою української громади встановили на стіні будинку на вулиці Кремлівській. Тут Грушевський жив із дружиною Марією і донькою Катериною в 1915–1916 роках. До Казані він переїхав із Симбірська, куди був засланий "за пропаганду українського сепаратизму". У столиці Татарстану Михайло Грушевський займався наукою, викладав у місцевому університеті. Мешкав у кількох будинках, але до нашого часу зберігся лише один — на Кремлівській. Тепер у ньому розташувався готель "Джузеппе".

Зараз ви читаєте новину «У Казані увічнили пам"ять про Грушевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі