пʼятниця, 16 березня 2012 06:45

У Хорватію їздитимуть без віз

Уряд Хорватії тимчасово скасував візовий режим для громадян України. Туди можна буде вільно їздити з 1 квітня по 31 жовтня. Перебувати до 90 днів. Таке рішення ухвалили 10 березня, щоб збільшити кількість українських туристів на своїх курортах.

— Для привлечения туристов хорваты лет пять разным странам отменяют визы на летний сезон. В прошлом году на такой же период был упрощен въезд не только нам, но и казахам, русским и белорусам, — розповідає 28-річний Юрій, менеджер столичної компанії "Турсвіт". Прізвища не називає. — Люди їдуть у Хорватію на Адріатичне узбережжя, де рожеве море та пляжі з чистим золотим піском. Крім цього, тут є багато старовинних замків і фортець. Ще один плюс, чимало хорватів знають російську мову. Для в'їзду в країну потрібно буде лише показати закордонний паспорт при перетині кордону. Також обов'язково треба мати міжнародний поліс медичного страхування. На сьогодні забронювати тур з оселенням у тризірковий готель у приморське місто Дубровник можна за 4800 гривень.

Якщо подорожувати до Хорватії наземним транспортом, то необхідно оформити транзитну шенгенську візу для перетину території країн Євросоюзу.

— Рік тому були в Чорногорії, тепер хочемо поїхати в Хорватію. Для нас з чоловіком це подарунок, так як не потрібно нічого оформлювати та тратитися на візу. У квітні замовлятимемо квитки на літак і, думаю, наприкінці червня полетимо в місто Задар, що на березі Адріатики, — говорить львів'янка Мар'яна Фіцала, 24 роки.

Торік у Хорватії відпочили 50,3 тис. українських туристів, за даними Державного управління статистики цієї країни.

На сьогодні українці мають право в'їзду в безвізовому режимі у 34 країни світу. Ще у 44 — візу можна придбати при перетині кордону.

Зараз ви читаєте новину «У Хорватію їздитимуть без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі