четвер, 16 вересня 2021 00:35

У хасидів масово виявляють коронавірус

Коронавірус виявили в 1439 ізраїльтян, які 11–12 вересня повернулися зі святкування юдейського Нового року в Україні. Понад 200 мали підроблені результати тестів про відсутність хвороби, пишуть ізраїльські ЗМІ.

Майже 30 тис. євреїв-хасидів святкували в райцентрі Умань на Черкащині юдейський Новий рік, який припав на 6–8 вересня. В Україну з'їжджаються, бо тут похований їхній духовний лідер рабин Нахман. Він помер 1810 року.

В Умані заперечують інформацію про спалах ковіду серед паломників.

— Якби насправді серед хасидів виявили стільки хворих, то в Умані вже був би мор. Але нічого подібного нема, — говорить голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук, 38 років.

— Від першого дня святкування Нового року минув тільки тиждень. Ми ж чекаємо на результати після того, як мине інкубаційний період, — розповідає директор Уманського центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Пальчак. — Швидкі тести в місті робили три сертифіковані лабораторії. Пробувала нелегально ще одна, але її швидко "згорнули".

Інформацію про підроблені тести розслідує поліція.

Зараз ви читаєте новину «У хасидів масово виявляють коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі