середа, 26 березня 2008 07:10

У харківську мерію прислали білий порошок

До харківської мерії в понеділок надійшов лист із білим порошком. Конверт серед іншої кореспонденції зранку виявив співробітник відділу з питань звернень юридичних осіб. Там було написано: "Секретареві міськради Геннадію Адольфовичу Кернесу особисто. У канцелярії не вскривати".

— Ми його не вскривали, тільки взяли — і порошок почав сам сипатися зі щілин, — каже Віктор Рогов із мерії. — Порошок дрібніший за муку.

Про знахідку одразу повідомили до МНС. Співробітники санстанції евакуювали з канцелярії вісьмох людей, узяли проби повітря, перевірили радіаційний фон. Конверт забрали спеціалісти хімічного відділу МНС, що прибули в захисних костюмах.

За 2 год. в санстанції зробили аналіз порошку на сибірську виразку. Нею найчастіше намагаються заразити в такий спосіб. Та збудника хвороби не виявили.

— Упродовж останніх п"яти-шести років у нас зафіксовано більше 30 подібних випадків, і в жодному з них діагноз сибірської виразки не підтвердився. А інші збудники в такому вигляді не грають такої епідеміологічної ролі, — пояснює завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Лідія Ткаченко.

За словами Віктора Рогова, на конверті значилася адреса дописувача: вул. Сумська, 64, Харківська облдержадміністрація.

Там обвинувачення заперечують.

— Усі листи, які проходять через канцелярію облдержадміністрації, реєструються, мають номер і спеціальний штамп на конверті. На листі, який прийшов у міськвиконком, є лише поштовий штамп, і той розмитий, — зауважує Дмитро Брук із прес-служби.

Зараз ви читаєте новину «У харківську мерію прислали білий порошок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі