субота, 15 грудня 2007 07:08

У Харківському зоопарку вперше з"явився патагонський заєць

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Трьох патагонських зайців у Харківському зоопарку поки що тримають за склом. Тварини бояться незвичних звуків і запахів
Трьох патагонських зайців у Харківському зоопарку поки що тримають за склом. Тварини бояться незвичних звуків і запахів

До харківського зоопарку з вінницького приватного привезли мар. Їх іще називають патагонськими зайцями чи патагонськими морськими свинками. Ці гризуни родом із Латинської Америки. В Україні ще одна мара живе в Київському зоопарку.

— Ми вже давно мріяли про цих тварин. І ось нарешті в нас з"явився самець і дві самки, — розповідає директор Харківського зоопарку Олексій Григор"єв.

Мари живуть у норах. Харчуються травою, овочами й сіном. Вони схожі на зайців, однак мають менші вуха.

— Труднощі з марами полягають у тому, що цих гризунів усе цікавить. Та водночас вони дуже беззахисні, — говорить провідний науковий співробітник Харківського зоопарку Тетяна Золотарьова. — Вони дуже лякливі, бояться сторонніх, шуму та різких запахів. Можуть навіть загинути від страху.

Мари відразу ховаються, коли до них заходять зоологи. Через це тварин поки що тримають за склом, аби вони не чули незвичних звуків і запахів відвідувачів зоосаду. Тварини ще малі. Коли виростуть, матимуть більш як метр завдовжки і важитимуть до 16 кг. У зоопарку сподіваються, що з часом вони матимуть потомство.

Зараз ви читаєте новину «У Харківському зоопарку вперше з"явився патагонський заєць ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі