понеділок, 08 грудня 2008 18:08

У Греції підпалюють банки та супермаркети

Вихідними в грецькій столиці Афіни під час сутички з поліцейськими загинув 15-річний хлопець. Смерть підлітка викликала безпорядки по всій країні. Люди протестують проти поліцейського свавілля. У містах палають кафе, приміщення банків, супермаркетів та автомобільних салонів.

Поліцейські, які патрулювали в суботу один із найнебезпечніших районів Афін, запевняють: підлітки першими розпочали напад. Невеликий натовп жбурляв у патрульну автівку каміння і пляшки з-під пива. Тоді поліцейські кинули в них шумову гранату. Один із правоохоронців відкрив вогонь. Куля потрапила в підлітка. Хлопець помер дорогою в лікарню.

Наступного ж дня на вулиці міст Салоніки, Патри, а також курортних островів Кріт і Корфу вийшли тисячі студентів. Демонстранти називали поліцейських "убивцями у формі", трощили автомобілі, закидали правоохоронців пляшками та камінням. В Афінах студенти підпалили міністерство охорони навколишнього середовища. У Салоніках розбили вікна мерії. Натовп вдалося розігнати сльозогінним газом.

Нині вулиці Афін перекриті. Правоохоронці готуються стримувати нові виступи. До студентів хочуть приєднатися представники профспілок.

Зараз ви читаєте новину «У Греції підпалюють банки та супермаркети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі