вівторок, 27 травня 2008 07:11

У Донецьку знову відкриватимуть україномовні школи

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Не насаджувати українську мову в школах та дитсадках минулого вівторка вирішили депутати Донецької міськради. У п"ятницю вони відмінили своє рішення й дозволили відкривати україномовні школи та дитсадки.

Міський прокурор перед тим написав меру Олександрові Лук"янченку, що міська рада "вийшла за рамки даних повноважень, оскільки ухвалене рішення не відповідає Конституції і законам України".

— Мер сказав, що така постанова — нетолерантна, й відправив її на доопрацювання. В п"ятницю депутати прийняли нове рішення із поправками міського голови, — кажуть у прес-службі Донецької міськради.

— Фактично нічого не змінилося. В Програмі розвитку освіти в Донецьку на 2006–2010 роки чіткої цифри по збільшенню україномовних шкіл немає, — пояснюють в управлінні освіти Донецької міськради. — Як і раніше, батьки визначатимуть, у якій школі, російськомовній або україномовній, вчитиметься дитина. Для цього на наше управління писатимуть відповідну заяву, і дитину направляють у відповідну школу.

Нині в Донецьку діє 160 шкіл. Із них 34 — україномовні. Там навчаються 15 тис. школярів.

За Програмою розвитку української мови в Донецькій області, до 2010 року 78% шкільних закладів мають набути статусу україномовних. Торік їх стало на 708 більше, позаторік — на 743.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку знову відкриватимуть україномовні школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі