вівторок, 13 листопада 2007 07:03

У Дніпропетровську збудують сучасний аеропорт

До Євро-2012 у Дніпропетровську планують збудувати аеропорт, що відповідатиме міжнародним стандартам. Там працюватимуть п"ять ресторанів та два готелі.

— Це буде нова скляна будівля аеропорту "Дніпропетровськ", — каже в.о. голови облдержадміністрації Віктор Бондар. — Реконструюють злітно-посадкову смугу. Це обійдеться приблизно в 500 мільйонів гривень. У аеропорту передбачено 12 виходів до літаків.

На початку літа поблизу аеропорту відкрили сучасний центр керування повітряним рухом. Це дозволило вдесятеро збільшити пропускну спроможність повітряного простору над східним регіоном.

— Даний проект сучасного аеропорту просто підпав під Євро-2012, — говорить прес-секретар Бондара Алла Шоріна. — Нині він є  пріоритетним. Бо Дніпропетровськ — сучасне місто, а має аеропорт, що не відповідає стандартам.

Алла Шоріна каже, найближчими днями фахівці почнуть розробляти проект. Потім шукатимуть інвестора для будівництва.

Раніше Кабінет Міністрів зарахував міжнародний аеропорт Дніпропетровська до переліку семи стратегічно важливих аеропортів України. З 2008-го пообіцяли державну фінансову підтримку.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську збудують сучасний аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі