вівторок, 16 жовтня 2007 07:00

У Дніпропетровську вибухнув будинок

Минулої суботи о 10.37 у панельній 10-поверхівці по вул. Мандриківській, 127 у Дніпропетровську пролунав вибух. Два із чотирьох під"їздів будинку зруйновані. Пожежі не було.

Ще за 4 год. до вибуху мешканці будинку телефонували до аварійної служби газу. Дехто додзвонився. Люди скаржилися на великий тиск газу у плитах — полум"я сягало стелі. Їм рекомендували перекрити вентилі й чекати. Однак минуло три години, а аварійники не приїздили. Близько десятої люди відчули різкий запах газу. Більшість вийшли на вулицю. Решта продовжувала телефонувати "04".

Після вибуху до будинку з"їхалися пожежні автомобілі й "швидкі". Рятувальники вручну розбирали завали. Станом на понеділок загинуло 15 осіб, зокрема двоє дітей. У лікарнях — 25 постраждалих. Місцезнаходження вісьмох — невідоме. У будинку  майже 400 мешканців.

— Щоб розібрати завали, треба майже три дні, — каже міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. — Держава виділила п"ять мільйонів гривень на ліквідацію наслідків аварії. У цьому будинку ніхто не житиме. Люди мешкатимуть в готелях, доки їм виділять нове житло.

На це уряд збирається витратити 90 млн грн.

Постраждалим привезли харчі й одяг, дали необхідні ліки. Рятувальники впускають мешканців у перший та другий під"їзди забрати речі й документи.

У сусідніх будинках від вибуху хиталася підлога, вилетіли вікна. Після пригоди міська служба газу відключила від газопостачання 5200 будинків.

Нині рятувальники й газовики з"ясовують причини вибуху.

— Причина — в газорозподільному пункті, — говорить генеральний директор "Дніпрогазу" Ігор Іванков. — Це може бути заводський брак, людський фактор, втручання третіх осіб у систему газопостачання.

Мешканці бачили, що за 15 хв. до вибуху до їхнього будинку під"їхала чорна іномарка "мітцубісі". Із неї вийшли троє чоловіків у "шкірянках". Вони крутили газові вентилі в будинку N127.

У понеділок ховали кількох загиблих. Першу панахиду відправляли за 14-річною Дариною Бірюковою. Минулого місяця її обрали президентом школи.

У будинку майже 400 мешканців

— Спочатку я не вірила, що Даша загинула, — каже сусідка Вікторія Дяченко. — Коли побачила списки, не стрималася — розплакалася. Вона була дуже хорошою дівчинкою.





На 16.00 15 жовтня 2007 року були встановлені особи 14 із 15 загиблих внаслідок вибуху

1. Бірюкова Дарина Володимирівна, 14 років.

Діагноз: грубе порушення анатомічної цілості голови

2. Велика Вікторія Вікторівна, 1981 р. н.

Діагноз: розтрощення голови, тулуба та кінцівок

3. Велика Людмила Іванівна, 1954 р. н.

Діагноз: грубе порушення анатомічної цілості тіла

4. Васькевич Олександр Ілліч, 1965 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

5. Єгорова Світлана Сергіївна, близько 20 років.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

6. Іщенко Олександра Юріївна, 1991 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

7. Клейменов Сергій Олегович, 1984 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

8. Костарєв Ігор В"ячеславович, 1973 р. н.

Діагноз: відкрита черепно-мозкова травма. Численні відкриті переломи кісток черепа. Крововиливи під оболонки та в речовину головного мозку

9. Петрушевська Олена Андріївна, 1982 р. н.

Діагноз: шок. Сумісна тупа травма тіла

Отримано лікарське свідоцтво про смерть 14.10.2007 р. об 11.05. Отримав Дукер Михайло Юхимович, мешк. вул. Кіровської, 16.

10. Троценко Богдан Володимирович, 1989 р. н.

Діагноз: розтрощення голови (акт N 2765)

Отримано лікарське свідоцтво про смерть 14.10.2007 р. об 10.40. Отримав вітчим Лунін Микола Миколайович, мешк. вул. Гідропаркової, 9/159.

11. Геращенко Євгеній Геннадійович, 18 років.

12. Подорван Влада Володимирівна, 17 років.

13. Гончаренко Дарина Сергіївна, 5 років.

14. Кириєнко Анастасія Андріївна, 9 років.

Треба провітрити приміщення

При появі запаху газу в під"їзді, приміщенні, на подвір"ї треба негайно припинити користування газовими приладами. Перекрити крани на вводах до приладів і на приладах. Відчинити вікна і двері для провітрювання. Викликати аварійну службу за телефоном "04". Телефонувати слід за межами загазованого приміщення. При сильному запаху газу забороняється запалювати вогонь, палити, вмикати й вимикати електроприлади та освітлення.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську вибухнув будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі