пʼятниця, 05 листопада 2010 00:03

У Дніпрі виловили півметрового рака

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Киянин 47-річний Юрій Костенко з товаришем Яном днями в Дніпрі виловили рака завдовжки півметра. Це було в Києві на набережній біля мосту Метро.

— Поїхали з Яном на рибалку, думали наловити сомиків. Зранку не йшов вилов узагалі. Стояли там, уже й померзли до обіду. Ян збирався додому. А я ще закинув вудку. Думав, 5-кілограмового сома витягну, а то рак був. Очам не повірив. Такого великого ще не бачив, — каже Юрій Миколайович. Показує фото. Півметровий рак зачепився клішнею за гачок.

— Не хотів його брати, а Ян кинув собі в багажник удома похвалитися. Я його попередив, щоб не їв, краще у смітник викинути. Такі мутанти — це, мабуть, наслідки Чорнобильської катастрофи, — продовжує Костенко.

В Інституті рибного господарства Академії наук кажуть, такого рака бачать уперше.

— Посміялися з колегами з фото, хоча хто його знає. Нормальними для Дніпра є раки 10–15 сантиметрів. Найбільші на півдні, 25-сантиметрові. А цей у два рази більший. Рак міг роз'їстися здохлою рибою, але не до таких розмірів, — каже біотехнік Сергій Тарасюк.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі виловили півметрового рака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі