понеділок, 04 червня 2007 07:06

У дитячому автомістечку навчатимуть безкоштовно

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Пенсіонерка Поліна Говтвяниця привела на відкриття дитячого автомістечка у Полтаві онука Дмитра. Хлопчик розплакався, бо довелося постояти в черзі до електромобілів
Пенсіонерка Поліна Говтвяниця привела на відкриття дитячого автомістечка у Полтаві онука Дмитра. Хлопчик розплакався, бо довелося постояти в черзі до електромобілів

Минулої середи на околиці Полтави запрацювало дитяче автомобільне містечко. Для нього закупили шість велосипедів, п"ятнадцять електромобілів і п"ятнадцять мотоциклів. Тут працівники ДАІ в ігровій формі навчатимуть дітей правил дорожнього руху.

На майданчику розміром із футбольне поле зробили дорожню розмітку, поставили знаки, міні-світлофори. Є зупинка громадського транспорту, місток через ставок і проїзд під шляхопроводом. На відкриття прийшли близько сотні дітей із батьками.

— Нічого подібного в Україні немає, — заявив під час урочистостей мер Полтави Андрій Матковський, 42 роки.

На території містечка поставили також тролейбус-кінозал "Пізнайко". Він розрахований на 22 глядачів. Дітям показуватимуть навчальні мультики й телепередачі про правильне поводження на дорозі.

Улітку до містечка привозитимуть дітей із таборів. Із вересня —  учнів шкіл області.

— Одночасно зможуть займатися 60 осіб. Доки одні кататимуться, інші дивитимуться мультики або сидітимуть на занятті з правил дорожнього руху в спеціальній альтанці, — розповідає в.о. начальника обласної ДАІ Олександр Штепа, 39 років.

Із дітьми працюватимуть інспектори з профілактичної роботи Полтави та Кременчука. На електромобілях кататимуться школярі до 12 років. Правила ж учитимуть усі. Зараз інспектори разом із учителями розробляють графік роботи. Відвідини містечка та навчання у ньому будуть безкоштовними.

— Мені тут дуже подобається. Буде чим дитину зайняти влітку, — саджає 5-річну доньку Елізу в блакитний електромобіль 22-річна полтавчанка Людмила Бедуха.

Поряд стоїть пенсіонерка Поліна Говтвяниця, 65 років. Вона привела онука Дмитра, 4 роки. Хлопчикові не вистачило місця, тому він схлипує. Щоб прийти покататися, бабуся відпросила Дмитра з дитсадка.

Тим часом діти, які встигли сісти на електромобілі, їздять по містечку. Їх супроводжують інструктори та старшокласники із загону обласного ДАІ.

— Ми допомагаємо, вчимо правильно переходити дорогу. Хочемо, щоб аварій було менше. А щоб усі змогли покататися, дозволяємо проїхати одне коло по містечку, — пояснює старшокласниця із загону Ірина Костенко, 15 років.

До 1 вересня містечко працюватиме тільки по вихідних. Відкриватиметься о дев"ятій ранку, а закриватиметься о сьомій вечора. У спеку робочий день закінчуватимуть о четвертій дня.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому автомістечку навчатимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі