субота, 29 вересня 2007 07:11

У дитсадку діти наїлися невідомих грибів

П"ятеро дітей із дитячого садка N286 у Запоріжжі потрапили до реанімації. Перед тим на прогулянці вихователька помітила, як вони збирали гриби.

— Вона запитала, чи вони їх їли. Але діти, яким по чотири роки, так і не відповіли точно, — розповідає "ГПУ" завідувачка дитсадка N286 Олена Доценко. — Ми для підстраховки відправили їх до лікарні.

У прес-службі МНС Запоріжжя кажуть, що гриби вихованці дитсадка таки вживали. Першою була одна із дівчаток. Трьох дівчат і двох хлопчиків поклали в реанімацію дитячої лікарні N5. За словами головного лікаря Надії Бабанської, зовнішніх ознак отруєння в дітей не було.

— Але ми зробили все, що треба в таких випадках — промили шлунки, взяли аналіз крові та сечі й поставили крапельниці, — розповідає Бабанська. — Досі ознаки отруєння не проявлялися. Діти мають гарний настрій, усміхаються, граються й нормально їдять.

Виписати потерпілих із лікарні планують через дві доби. Гриби, які вони збирали, районна санстанція взяла на аналізи.

Цього року в Україні зафіксували 66 випадків отруєння грибами. Серед постраждалих — 20 дітей. Торік за цей самий період отруєнь було 318.

Зараз ви читаєте новину «У дитсадку діти наїлися невідомих грибів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі