четвер, 25 вересня 2008 17:19

У День міста вінничан пригощали варениками в маслі та зефіром

Два дні святкували 653-й день народження Вінниці. У суботу центральною вулицею пройшов карнавал. Люди на ходулях зображували коней, середньовічних принців та принцес. Вінничани зустрічали переодягнутих людей із прапорцями та кульками. Після карнавалу показували вистави польського театру "Маката" за участю людей на ходулях.

Наступного дня в міському центральному парку відбувалися спортивні змагання. Незважаючи на дощ, до наметів підходить все більше людей. Вони купують за 1 грн останній випуск газети разом із регіональною вкладкою. У сусідньому наметі всім, хто купив газету, дають порцію гарячих вареників з картоплею від торгової марки "5 хвилин" у маслі "Хуторок" та зефір торгової марки "Солодка мрія".

— Я ше такого не бачила! — хапає дві порції вареників для себе й дочки 49-річна Ольга Романюк. — Щоб у таку погоду і вареники гарячі роздавали. Дуже вовремя!

26-річна Валентина Романюк бере два зефіри і йде за матір"ю.

— Десь уже таке було, — зупиняється біля плаката "5 хвилин" дівчина. — А, це ж вони найдовший блін робили весною. Я тоді не змогла прийти, бо в село їздила.

Торгова марка "5 хвилин" на 8 Березня цього року випекла млинець завдовжки 510 м. Його занесли до Книги рекордів України. Млинець після реєстрації рекорду з"їли вінничани.

Людей біля наметів більшає, вишиковується черга. Двоє хлопців, аби зігрітися й повеселитися, танцюють гопака з дівчатами в костюмах вареників. Коли їхня черга підходить, хапають по порції й біжать під навіс.

— Може, комусь дощ і спортив настрій, але не нам, — ховає газети від дощу під куртку 27-річний Максим Май. — Сьогодні все так класно. Проїзд безплатний, вареники на халяву! Шаріка мені ще дайте до повного щастя. Ну, тепер я укомплектувався!

До дівчат, які роздають кульки з логотипом газети, підбігають діти. Двоє дітей тримають у руці рожево-білий зефір у гофрованому папері. Кажуть, що зефір сподобався, бо солодкий і має біло-рожеве забарвлення.

На лавці під ялинкою родина Данилюків відкриває пластикові коробки з варениками. 7-річна Валя тягнеться до вареників пластиковою виделкою. Батько непомітно ховає від доньки зефір, аби вона не перебила солодким апетит.

— Обережно, щоб масло не капнуло на курточку, — підносить коробку ближче до дочки 43-річний Сергій Данилюк. — Ти диви, ще й у маслі вареники обкатали. Прекрасна акція! Аби щодня такі проводили, ми кожному членові сім"ї по газеті виписали б. Вареники — супер.

Дівчинка з"їла вареник і витягує з батькової кишені зефір.

— Ти вже наїлася? — витирає серветкою Валині губи Сергій. — Ну, бери вже солодке. Тьотя нам  сказала, що він корисний для діток, бо по якійсь особливій технології зроблений.

Протягом дня вінничани з"їли 200 кг вареників із картоплею та понад тисячу порцій зефіру від торгової марки "Солодка мрія". Розкупили майже 1 тис. примірників газети. На виручені від продажу газет кошти працівники "ГПУ" куплять подарунки для дітей із Плисківського дитбудинку Погребищанського району Вінницької області.

Зараз ви читаєте новину «У День міста вінничан пригощали варениками в маслі та зефіром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі