середа, 04 листопада 2009 07:42

У цій країні хворіти не можна

Днями додому приходив на виклик лікар. Він був не в масці. Пояснив, що їм видали лише одну — "для параду". Тому надягати її на кожен виклик він собі дозволити не може.

Отже, держава не здатна забезпечити тими сумнозвісними масками навіть лікарів, які щоденно контактують із хворими. А з телеекранів ми чуємо, що все під контролем, що вже давно виділено було 50 млн і таке інше. Де ті гроші і де той контроль?

Незалежно від того, чи поширюватиметься грип далі, кожен може ще раз переконатися: у цій країні хворіти не можна. Це небезпечно і при звичайному грипі, й при свинячому, і при будь-яких інших легких і важких недугах.

Бо українська медицина — це некомпетентність, халатність та байдужість. Сподіватися на її допомогу не варто.

Ми чуємо, що все під контролем, що вже давно виділено було 50 мільйонів. Де ті гроші і де той контроль?

Бо держава неспроможна навести в цьому лад, а тим більше ефективно діяти в екстремальних ситуаціях. Прем"єр полум"яно бореться з цінами на ліки, тоді як проблемою номер один є їх наявність. Всесвітня організація охорони здоров"я ще в червні оголосила пандемію грипу А, прогнози щодо її нової хвилі саме тепер не були секретом — а для України як сніг на голову.

Бо люди знають ціну нашій медицині й державі загалом і, цілком зрозуміло, в разі чого панікують. У цьому випадку — розмітають з аптек антивірусні препарати й маски.

Тому банальний, але правильний висновок з усієї цієї історії такий: українці мають більше дбати про своє здоров"я, щоб якомога менше мати справу з вітчизняною медициною. Це німці чи французи можуть дозволити собі хворіти, а ми — ні. Саме для українців, а не для американців чи британців життєво необхідними є здоровий спосіб життя й харчування. Навіть незважаючи на те що держава постаралася й тут. Заняття фізкультурою та спортом стали дорогими й важкодоступними, а контролю за якістю продуктів практично не існує — нас годують усяким непотребом.

Зараз ви читаєте новину «У цій країні хворіти не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі