середа, 08 жовтня 2008 07:07

У чотири райони направили групи рятувальників

5–7 жовтня сильні дощі підняли рівень води у річках Івано-Франківщини. Підтопило оселі в Тисменицькому, Тлумацькому, Богородчанському та Городенківському районах.

У селі Драгомерчани річка Бистриця розмила тимчасовий міст. Його звели наприкінці серпня на місці зруйнованого липневою повінню. Він обійшовся у кілька мільйонів гривень. У понеділок течія підмила опору й обрізала кусок дороги на Чернівці. У обласній адміністрації кажуть, що тимчасовий міст відновлять, а за будівництво нового візьмуться згодом.

— Мости завдовжки більш як 100 метрів відновлюватимуть наступного року. Бо роботи там багато, а взимку все, як треба, не зробиш, — розказує про розпорядження голови Івано-Франківської держадміністрації його прес-секретар Ігор Марковський.

У селі Обертин Тлумацького району розлилася річка Чернява. Затопила підвали 50 жителів. Будинки 15 людей опинилися повністю у воді. Сім осіб евакуювали. У райцентрі біля стадіону річка Тлумачик вийшла із берегів. Підтопила ринок та чотири приватні будинки. В одній хаті води було найбільше — чотирьом людям довелося залишити дім. Є ризик, що вода дійде до лікарні та школи-інтернату. У селі Росохач Городенківського району із підтоплених будинків теж поїхали сім людей.

— Ми відновили роботу штабу в управлінні. У райони направили мобільні групи рятувальників, — каже Ігор Оксенчук, 36 років, із Міністерства надзвичайних ситуацій в області.

У МНС просять людей не панікувати. Погода від сьогодні має стабілізуватися, вода у річках спаде.

Зараз ви читаєте новину «У чотири райони направили групи рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі