середа, 06 січня 2010 07:25

У черзі до податкової наступили на жінку

Автор: фото з сайту narod.mycityua.com
  Підприємці міста Вишневе біля Києва стоять у понеділок в черзі до районної податкової інспекції. На вулиці зранку було 17 градусів морозу
Підприємці міста Вишневе біля Києва стоять у понеділок в черзі до районної податкової інспекції. На вулиці зранку було 17 градусів морозу

Довгі черги підприємців вишикувалися в понеділок, 4 січня, до районного відділення Києво-Святошинської податкової інспекції у місті Вишневому.

Люди поспішали здати звітність про роботу за останній квартал 2009-го. Зазвичай на цю процедуру податкова відводила не менше трьох днів. У Вишневому дали два — 4 і 5 січня.

Місцеві підприємці стояли у довжелезній черзі до будівлі податкової на вул. Святошинській з 9.00 до шостої вечора, за -17°С. Очевидці розповідають, що була тиснява. Якась жінка упала на порозі податкової. На неї наступили.

— У нас дуже великі черги, близько 100 метрів, від податкової й аж до банку. Це тому, що мало часу відводиться для прийому документів. Усього два дні, сьогодні й завтра. А приватних підприємців у нас багато, більше шести тисяч, — пояснює "ГПУ" працівник податкової. Назватися відмовляється.

У Оболонському районному відділенні податкової інспекції Києва позавчора людно не було. У коридорах прийому очікувало не більше п"яти осіб. Там прийом підприємців проводять 4, 5 січня і у вихідний, 6 січня.

— Наприкінці кожного кварталу інспектори, порадившись, виділяють якийсь додатковий день для прийому підприємців. Так роблять, аби не було черг, — каже Інна Вакуленчик, 34 роки, чергова по інспекції Оболонського відділення Державної податкової інспекції.

Зараз ви читаєте новину «У черзі до податкової наступили на жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі