пʼятниця, 25 лютого 2011 03:15

У Борисполі розбили постамент під Леніним

У Борисполі біля Києва у ніч проти вівторка на постаменті монумента Леніна розбили гранітні плити. Відповідальність за це взяла на себе організація "Патріот України".

— Наші бійці розпочали демонтувати пам'ятник Леніну. Вимагаємо від міськради прибрати його повністю, — такий запис з'явився наступного дня на сайті Соціал-національної асамблеї.

Автор повідомлення назвав акцію в Борисполі проявом солідарності з політв'язнями, яких тримають за ґратами через підрив пам'ятника Сталіну в Запоріжжі. У руйнуванні правоохоронці підозрюють активістів Всеукраїнської організації "Тризуб".

2-метрову скульптуру Леніна не пошкодили. Вона стоїть на центральній площі перед міською радою. На землі валяються уламки облицювальних плит постаменту. Розбили ту, що з написом "В. І. Ленін". Металеві літери лежать між камінням.

— Это натуральный вандализм. Там били молотом. Нужно завести уголовное дело по этому факту и привлечь виновных к ответственности, потому что это лицо нашего города, — каже депутат-комуніст Бориспільської міськради Анатолій Пасічний.

Оскільки заяв із приводу пошкодження пам'ятника до міліції не надходило, вона не розслідує справи.

Мер міста Анатолій Федорчук в інтерв'ю місцевій телекомпанії висловив сумніви, що постамент понівечили націоналісти. Він припускає, що плити могли розвалитися внаслідок перепаду температур.

Борисполяни пропонують замість Леніна поставити пам'ятник Павлові Чубинському. Автор тексту до українського гімну народився в їхньому місті.

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі розбили постамент під Леніним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі